Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

De Deurzakkers

Het duo ‘De Deurzakkers’ is een begrip in ons land als het gaat om het maken van stemming.  Feesten en partijen zijn steevast een succes als Clemens van Bracht en Willem van Schijndel op het podium verschijnen. En dat al ruim 25 jaar lang !! Het repertoire van ‘De Deurzakkers’ liegt er niet om en het moet al gek gaan wil je geen nummer van de heren mee kunnen zingen.

Hadden Clemens en Willem in het begin een carnavalsimago, dat zijn ze allang  ont­groeid. Hun repertoire mag dan met carnaval nog al eens in de hitlijsten verschijnen, opmerkelijk is dat ze het hele jaar door optreden met hun “tijdloze feestmuziek“ zoals ze dat zelf bestempelen. In een mum van tijd is er een wissel­werking tussen publiek en artiesten. Van Groningen tot Maas­tricht, maar ook in België zijn De Deurzakkers graag gezie­ne gasten en hebben ze door de jaren heen al menige horeca- of feestgelegenheid op z’n kop gezet.

Het is allemaal begonnen met een idee van Willem in 1974:  ‘Zak es lekker door’.

“We gaan een plaatje maken”, zei hij destijds tegen Clemens van Bracht waarmee hij in een grammofoonplatenzaak in Den Bosch “Oeteldonk“ werkte. Uiteindelijk  werd  “Zak es lekker door“ in samenwerking met hofkapel de Kikvorschen, FC Den Bosch, Jan Vis en producer Ad Kraamer in 1975 een Top-10 hit en ook niet onbelangrijk: de carnavalskraker van het jaar.

“De Deurzakkers“ waren geboren en ze hadden meteen de smaak te pakken, maar….. ervaring en de juiste liedjes bleken echter te ontbreken waardoor het succes enkele jaren beperkt bleef tot enige bekendheid in de regio.  Waren zij een eendagsvlieg?

Neen!  In 1983 was het opnieuw raak met  “Waar is de steek van de keizer“, een cover van het populaire liedje uit de film “De Boezemvriend”. De B-kant van deze single, ‘La-la-la van Strauss,’

is tot op de dag van vandaag een uitermate populair lied op ieder feest en in alle voetbalstadions van Nederland.

Vanaf dat moment was het steevast raak en wisten ze tot op heden bijna ieder jaar ook landelijk te scoren, met o.a.”Het feest kan beginnen”,  “Doe ze thuis de hartelijke groeten”, “Geef ons de sleutel maar”, “Het is hier binnen beter dan buiten”, “Doe ’n stapje naar voren”…e.v.a.

Ook al doen ze hun naam wel eens eer aan, het serieuze aspect blijven ze inzien.   Er moet immers keihard gewerkt blijven worden om de succesformule te continueren.   ‘Feest in de tent’ is en blijft het uitgangs­punt van “De Deurzak­kers" en die intentie heeft het duo nog steeds. De professiona­liteit waarmee Clemens en Willem naar buiten treden heeft overigens geen afbreuk gedaan aan de relatie tussen beide heren. 

Nog steeds zijn vriendschap en gezelligheid peilers om van feest naar feest te trek­ken. 

Niet voor niets kunnen Clemens en Willem door deze samenwerking met enige trots terug­kijken op een hele reeks succesvolle hits. Ook in 2002 stonden ze wederom in de hitlijsten met

“Pizzahaha 2002“ oftewel de Pizzahut, inmiddels een van de grootste après-ski hits van het jaar. Onlangs zijn ze weer begonnen met de voorbereidingen voor het komende carnaval en de natuurlijk de wintersport. Ook in 2003 willen we weer gaan knallen, het blijft leuk om er mee bezig te zijn, aldus Clemens en Willem.