Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact

Maribelle
Op 4 april 1960 zag Marietje Kwakman in een gezin van zeven kinderen, het levenslicht.
Al gauw werd duidelijk waar de talenten lagen van Marietje, want op zeer jonge leeftijd stond zij al in diverse koortjes te zingen. Deze koortjes traden vaak op tijdens bruiloften en partijen om geld in te zamelen voor goede doelen, bijvoorbeeld de missie. Als deze optredens afgelopen waren, werd dit beloond met een vrijblijvende bijdrage die werd opgehaald bij de mensen. De jonge Marietje viel al gauw op tussen de koorkinderen en belandde in de kerk, waar vroeger veel werd gezongen en waar menig Volendammer zanger of zangeres haar carrière is begonnen

O
mdat haar zang zo opvallend was, besloot manager Jan Buys (Tuf) een keer te gaan luisteren. Na dit bezoek was het duidelijk voor Jan Buys en via hem werd een plaatopname geregeld. Omdat Marietje te jong was, werd een plaatopname verboden door de arbeidsinspectie, iets dat zich in 1997 herhaalde bij Jantje Smit. Door al deze perikelen werd er een plan bedacht om Marietje alsnog de studio in te krijgen. Dit werd gedaan middels het inhuren van het Volendams Opera Koor, waarbij Marietje optrad als soliste. Er werden op die manier twee singles gemaakt en één lp.

Doordat Marietje  een zekere naamsbekendheid had opgebouwd met haar optredens in de plaatselijke kerk, werd zij in 1976 gevraagd door BZN.
De band had besloten een andere richting in te gaan en zocht een zangeres.
Alleen werd het repertoire op de bühne nog gevuld met hardrock. Die combinatie van leeftijd en muzieksoort was voor Marietje een reden om voor BZN te bedanken, al werd met haar wel een demo opgenomen van de latere nummer één hit ‘Mon Amour’. 

In 1978 richt zij samen met Jan Buys (To) de band Spryng op, waarbij haar naam werd gewijzigd in Maribelle.
Met Spryng & Maribelle, zoals de band werd gedoopt tourde ze jarenlang 4 tot 5 keer per week door het land, waarbij de band een fantastische live-reputatie opbouwde.

In 1984 ging Maribelle:met het liedje ‘Ik Hou Van Jou’ naar het Eurovisie Songfestival.In Luxemburg en werd zij samen met Duitsland 13e.
De single ‘Ik Hou Van Jou’ behaalde de 33e plaats in onze vaderlandse top 40 en werd ook in het Duits, Engels en in het Frans uitgebracht. In 1991 kwam er een einde aan de band Spryng, en besloot Maribelle solo te gaan. Met als resultaat een cd en singles als ‘Esperanza’, ‘Solo Parti’ en ‘Allez Danser’, waarmee Nederland haar leerde kennen als soliste.
Nadat in 1995 de hit ‘Ik Wil Jou’ verscheen kwam in 1997 haar tweede album ‘Geef Mij Je Hand’ uit, hetgeen wederom veel tv-optredens en aandcht in de media opleverde.

Na een aantal jaren solo besloot Maribelle  haar carrière 'on hold' te zetten en verhuisde ze naar Ibiza, waar ze een Finca (bed & breakfast) startte. Zoals met alles wat ze ondernam en gastvrij als ze is, werd ook dat meteen een groot succes.

Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en haar stembanden begonnen weer te kriebelen.
Reden voor Maribelle om haar carrière weer met frisse zin op te starten.
In het najaar 2019 komt ze weer naar Nederland !

Goedlachse Maribelle, wie kent haar niet. Ze maakte vele mooie momenten mee en bracht veel mooie singles uit, waarvan héél muziekluisterend Nederland altijd getuige is geweest.
Nog altijd galmt haar warme Volendammer stem door de zalen van Nederland, en  u en vele andere zullen daar nog jaren van genieten.  
Maribelle is te boeken als tape-act, of met live-band.