Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Marlayne
Natuurlijk betekende de deelname aan het Eurovisie Songfestival (29 mei 1999 in Jeruzalem) de doorbraak van Marlayne als solo-zangeres. Een doorbraak die al gestalte kreeg toen de 28-jarige Baarnse enkele maanden eerder met het aanstekelijke "One Good Reason" met overgrote meerderheid het Nationale Songfestival won. En daarmee een ticket voor "Jeruzalem". Waar ze vooraf door velen getipt werd als kanshebster en op het moment suprème ook een prima performance gaf voor het oog van honderden miljoenen tv-kijkers

Met haar eigen band toerde Marlayne langs de verschillende muziekcafés om daar haar eigen repertoire, samen met Michel van Schie en Lou Guldemond geschreven, aan het publiek ten gehore te brengen. Bij het publiek sloeg de muziek aan, maar de platenmaatschappijen wisten niet goed in welke commerciële hoek ze deze blonde zangeres moesten plaatsen. Na het succes van "One Good Reason" zullen zij zich wel even achter de oren gekrabd hebben.

Marlayne deed nog tijdens haar studie ervaring op in studio’s als sessiezangeres voor jingles, commercials en in achtergrondkoortjes. Dat bracht haar bij de Frogettes, het koor dat René Froger begeleidde bij zijn concerten. Voor het eerst mocht ze een beetje aan het sterrendom ruiken. Na tien keer Ahoy en tweemaal de legendarische Kuip-concerten met Froger stapte ze over naar een ander nationale grootheid, Ruth Jacott. Na twee zeer leerzame theaterseizoenen achte Marlayne de tijd rijp om haar vleugels uit te slaan. Dat was het geval bij het nummer "One Good Reason".

Nu is ze blij dat ze haar gevoel gevolgd heeft. Dankzij het Songfestival kent iedereen in Nederland - en daarbuiten - Marlayne als een professionele, gedreven zangeres, die overduidelijk houdt van haar vak. Een veelzijdige zangeres bovendien, wat ze bewijst in het romantische, Nederlandstalige duet "Ik kan’t niet alleen" met Gordon. Een single die de nationale hitlijsten haalde.

Marlayne is bezig een nieuwe droom te verwezenlijken, met behulp van platenmaatschappij EPIC, haar man, steun en toeverlaat Danny Sahupala en het hele team rondom hen. In alle rust, zeer weloverwogen, werken ze aan Marlaynes eerste CD. Op het album zullen naast diverse eigen composities ook nummers van internationaal hoog aangeschreven namen te horen zijn, waaronder een nummer dat zij samen met Ali Thomson schreef.

Daarnaastis Marlayne vaak op tv te zien als presentatrice van o.a. Hart van Nederland, dus het moge duidelijk zijn: Marlayne is meer dan het 'Meisje van het songfestival".