Mick Harren

De sympathieke zanger Mick Harren brak door met zijn zijn debuutalbum “Good Things”; een echt visitekaartje !  

Het album bevat stevige up-tempo nummers als “Deeper Deep”, “I Can Dance”, “Don’t Talk Innocence” en “Don’t Let Me Be Misunderstood”, 25 jaar geleden een joekel van een hit van Santa Esmeralda. Maar ook schitterende ballads als “Angel”, “I’ve Been Away”, zijn zojuist op cd-single verschenen “Everlasting Flow” en disconummers als “Intro Mick” en “Disco Mick” wisselen elkaar in hoog tempo af.  

De cd werd geproduceerd door Haro Slok (Volumia!,Kane, Laura Fygi), die tevens een aantal stukken schreef. Executive producer was George The, die tevens ook het management van Mick doet.  

Mick Harren: “Eigenaardig hè, dat nu pas mijn debuutalbum verschijnt, Het heeft zolang geduurd, doordat ik nu eindelijk het juiste repertoire en ook een goed team om mij heen hebt gevonden. In die twaalf jaar dat ik inmiddels professioneel bezig ben, zijn er uiteraard wel singles verschenen, vorig jaar nog, toen heb ik nog een bescheiden hit gescoord met “Uno Dos Très”. Maar dan nu een echt album. Ik kan je wel zeggen dat ik daar supertrots op ben. Met het productieteam en superprofessionele muzikanten hebben we denk ik een topproduct afgeleverd.”  

“Ik heb in die jaren veel ervaring opgedaan door regelmatig in het land op te treden, waar ik nog steeds met heel veel plezier doe, en heel veel ervaring hebt opgedaan.

Het zou overigens de grasmat van de Amsterdam ArenA zijn die hem in contact bracht met het grote publiek. Tijdens de zomer van 1997 stond Mick tijdens de officiële opening van de ArenA temidden van alle groten uit de Nederlandse muziekbusiness.  

Vervolgens stond hij in maart 1999 in het Koninklijk Theater Carré, samen met René Froger, Anita Meijer en Gerard Joling. “Carré, dat is dé tempel voor elke artiest. Daar word je helemaal koud van. Voor je in Carré met je optreden begint, draait je maag wel een paar seconden om. Maar dat is gezonde spanning.”  

Een jaar later trad Mick op in de Edenhal met onder meer André Hazes en andere bekende artiesten. Ook de Rotterdamse Ahoy’ heeft hij inmiddels met een optreden vereerd.  

Zijn optreden voor Willem-Alexander en Máxima noemt hij de kroon op zijn werk (tot nu toe). In het tv-programma “Nog 40 uur…”, vooruit-lopend op hun huwelijk, stond Mick Harren temidden van vele artiesten in de Amsterdam ArenA.  

Zijn grote voorbeelden zijn George Michael vanwege zijn perfectionisme en totale uitstraling en Tom Jones, de man die het elk optreden opnieuw voor 100% waarmaakt. Keihard werken, dat is volgens hem dan ook de enige juiste strategie om in zijn vak de top te bereiken.  

“Ik ben artiest. Wil elke dag zingen. Voor mij geldt dan ook: een dag niet gezongen, is een dag niet geleefd”, besluit de sympathieke zanger.